Classic Unlimited la Biserica reformată, Beclean

LOCUL

În perioada 8 septembrie – 7 octombrie, Classic Unlimited ajunge în 10 locuri speciale. Biserica Reformată din Beclean este unul dintre ele.
Concertul are loc în data de 8 Septembrie, de la ora 19:00.
Biserica reformată calvină din Beclean este un edificiu în stil gotic ridicat în secolul XV și aflat în actuala Piață a Libertății.
Biserica apare menționată documentar prima oară într-o conscripție papală din 1332, în care se face referire la preotul Bartolomeu din Beclean. În secolul XVI, edificiul de cult a fost biserică unitariană, iar începând cu anii 1615-1620 deservește comunitatea reformată.
Între 1771–1772 lăcașul a trecut printr-o restaurare de amploare, lucrările fiind patronate de contele Ludovic Bethlen din Beclean (1714–1779). În urma acestor intervenții biserica a dobândit detaliile baroce existente și astăzi. Edificiul are și o orgă, achiziționată, conform inscripției acesteia, în anul 1877 pe cheltuiala Mariei Bethlen și a văduvei lui Paul Bethlen.
Suntem convinși că muzica clasică va suna într-un fel aparte în acest lăcaș. Vă invităm să veniți la acest concert pentru o experiență cu totul memorabilă!

CE VEI PUTEA ASCULTA ?

Intermezzo de J. Brahms
Salomé, seria Femmes de Légende de Mel Bonis
Mélisande, seria Femmes de Légende de Mel Bonis
Nocturna op. 6 nr 2 de Clara Schumann
Scherzo op. 14 de Clara Schumann
Impromptu op. 90, nr. 3 – F. Schubert
Andante spianato și Marea Poloneză a lui F. Chopin
Preludiu Op. 23, nr. 6 al lui Rachmaninoff
Ansia (Tuono, Polso, Zoppo, Strega, Sogno) de Anamaria Meza
Gaia de Ciprian Gabriel Pop

 

ACCES

📌 Biletele în cadrul turneului Classic Unlimited sunt gratuite, dar poți susține financiar turneul făcând o donație online, în momentul rezervării biletului, sau la fața locului, înainte de concert.
📌 Te rugăm completează formularul din dreapta pentru rezervarea unui loc. Poți rezerva maximum doua bilete o dată. Daca dorești să inviți mai mulți prieteni la concert, te rugăm, să faci mai multe rezervări.
📌 Dacă ai făcut o rezervare și nu mai poți ajunge la concert, te rugăm să ne anunți în prealabil ca să putem oferi locul respectiv altei persoane.

 

Turneul din acest an face parte din proiectul “Classic Unlimited – A woman’s touch”, proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.