Povestea Classic Unlimited

Despre Classic Unlimited

Classic Unlimited este un proiect care vizează promovarea muzicii clasice prin prezentarea unui mod diferit de a vedea, auzi, cânta, trăi muzică. Facem asta printr-o abordare diferită a publicului și-a concertelor noastre, concentrându-ne pe muzică și pe mesajul din spatele acesteia.

Astfel, încercăm să descoperim poveștile din spatele muzicii, lucrurile care i-au inspirat pe compozitori să își scrie capodoperele. Acestea sunt lucrurile care fac muzica universală deoarece vin din experiențe reale de viață pe care toată lumea le știe și le-a trăit. Cu toții am experimentat frumusețea naturii, bucuria dansului, plăcerea jocului, gustul dulce al succesului, precum și amărăciunea înfrângerii, teama de tot felul sau durerea de a pierde ceva sau pe cineva drag. Ne putem regăsi în muzică, putem învăța din ea și, mai important, ne putem redefini prin ea.

Așa cum muzica vine din viață, credem că este numai firesc ca aceasta să fie auzită și cântată acolo unde viața se întâmplă. Poate fi un birou, un atelier, un magazin, o fabrică, precum și un muzeu, o bibliotecă sau o sală de concerte, în orice loc în care sunt oameni dornici să asculte muzica și să o înțeleagă.

Inițiat de Bogdan Vaida în 2015, în Germania, sub denumirea Klassik Mittendrin (care înseamnă ’’muzica clasică în mijlocul nostru”), proiectul a demarat cu un concert de muzică clasică pentru pian într-un atelier de motociclete. Au urmat peste 30 de concerte în librării, sedii de companii, ateliere, fabrici, stații de epurare, cabinete veterinare și alte locuri din Germania și Elveția în care se derulează viața de zi cu zi. În 2017, proiectul a ajuns și în România, unde a fost primit cum nu se poate mai bine, formatul deschis și neconvențional al concertelor reușind să atragă tot mai multă lume spre muzica clasică.

Călătoria Classic Unlimited este abia la început. Vă așteptăm pe toți să fiți parte din ea!

65
CONCERTE
20
ORAȘE
50
LOCURI SPECIALE
17000
KM CU PIANUL