Classic Unlimited la Hala Minda, Reșița

LOCUL

În perioada 8 septembrie – 7 octombrie, Classic Unlimited ajunge în 10 locuri speciale. Hala Minda de la Reșița este unul dintre ele.
Concertul are loc în data de 10 Septembrie, de la ora 18:00.
Hala Minda este un fost sit industrial reconvertit într-un spațiu pentru comunitate și pentru industriile creative.
Parte a procesului actual de revitalizare urbană, reconversia Minda este prima inițiativă care integrează într-o manieră durabilă cultura și antreprenoriatul cu moștenirea de 250 de ani a Reșiței în industria de prelucrare a metalelor.
Fostă hală de prelucrare a metalelor, care a stat nefolosită în ultimele două decenii, Minda a fost aleasă în 2020 ca proiect-pilot în cadrul inițiativei internaționale CINEMA, finanțată de Danube Transnational
Programme. Scopul este de a dezvolta aici o facilitate de tip „makerspace”, un spațiu practic de învățare în prelucrarea metalelor, atât pentru elevii care urmează școala duală, cât și pentru companiile locale. Spațiul se dorește, în același timp, să devină un centru expozițional pentru lucrări metalice, un spațiu public social deschis întregii comunități locale.
În așteptarea reabilitării sale, Minda a găzduit în 2021 prima rezidență artistică ReMetal și expoziția a șase sculpturi monumentale din metal.
Nu putem să nu ne bucurăm că, prin concertul nostru , Hala Minda își continuă drumul spre transformarea culturală binemeritată.

CE VEI PUTEA ASCULTA ?

Intermezzo de J. Brahms
Salomé, seria Femmes de Légende de Mel Bonis
Mélisande, seria Femmes de Légende de Mel Bonis
Nocturna op. 6 nr 2 de Clara Schumann
Scherzo op. 14 de Clara Schumann
Impromptu op. 90, nr. 3 – F. Schubert
Andante spianato și Marea Poloneză a lui F. Chopin
Preludiu Op. 23, nr. 6 al lui Rachmaninoff
Ansia (Tuono, Polso, Zoppo, Strega, Sogno) de Anamaria Meza
Gaia de Ciprian Gabriel Pop

 

ACCES

📌 Biletele în cadrul turneului Classic Unlimited sunt gratuite, dar poți susține financiar turneul făcând o donație online, în momentul rezervării biletului, sau la fața locului, înainte de concert.
📌 Te rugăm completează formularul din dreapta pentru rezervarea unui loc. Poți rezerva maximum doua bilete o dată. Daca dorești să inviți mai mulți prieteni la concert, te rugăm, să faci mai multe rezervări.
📌 Dacă ai făcut o rezervare și nu mai poți ajunge la concert, te rugăm să ne anunți în prealabil ca să putem oferi locul respectiv altei persoane.

 

Evenimentele de la Reșița, Făgăraș, Sighetul Marmației și Petrila sunt parte din proiectul, “Classic Unlimited – The Ladies and the piano”, co-finanțat de Comisia Europeană prin inițiativa MusicAIRE parte a programul Music Moves Europe. Conținutul acestui proiect și opiniile exprimate sunt exclusiv responsabilitatea autorului. Acestea nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene, aceasta neputând fi ținută responsabilă pentru conținutul materialelor și al proiectului.