Classic Unlimited la Magazinul Pegas, Timișoara

Classic Unlimited duce muzica clasică în locuri neconvenționale.

În cadrul turneului național de pian ajungem într-o hală, în atelier de reparații auto-moto, magazin, tipografie și în cetate. În locuri obișnuite pentru viața noastră de zi cu zi, dar neobișnuite pentru muzica clasică.

Vă invităm astfel să descoperiți alături de pianistul Bogdan Vaida cum se schimbă experiența unui spectacol în funcție de locul unde ne aflăm.

Magazinul Pegas din Shopping City Timișoara găzduiește concertul Classic Unlimited din 7 noiembrie.

După cinci ani de la relansarea celor mai cunoscute biciclete din anii ‘70-‘80, Atelierele Pegas și-au extins afacerea cu primul mono store din afara Bucureștiului. E vorba despre magazinul din Shopping City Timișoara, Calea Șagului nr.100, etaj 1, lângă zona de food court. La Timișoara există deja o comunitate foarte mare de fani Pegas, așadar deschiderea unui magazin Pegas a devenit un obiectiv pentru echipă care acum se concretizează într-un spațiu generos de 450 mp într-un spațiu comercial preferat de timișoreni. De asemenea, magazinul din Timișoara are toată gama de produse Pegas, de la clasicele biciclete la cele mai noi inovații Pegas cum sunt bicicletele și vehiculele electrice. Concertul de pian Classic Unlimited va avea loc aici, în magazin.

Povestea Pegas a început cu un cadru de bicicletă construit într-o fabrică de armament, la Zărnești. Designul era inspirat de muscle bike-urile americane și britanice, care la rândul lor imitau stilul unei motociclete chopper. Silueta Pegasului, cu șa lungă și coarne, a fost pentru mii de copii din România comunistă definiția cuvântului „bicicletă”, devenind mai târziu un obiect cult. După ’89 Pegas a dispărut. 20 de ani mai târziu, un proiect independent a readus marca Pegas și vechea bicicletă, într-o nouă formă, încercând să ne aliniem tuturor cerințelor pieței locale, dar și trendurilor internaționale, prezentând acum biciclete și vehicule pentru întreaga familie și pentru toate gusturile.

„E foarte interesant pentru mine cum se schimbă muzica în funcție de locul unde cânt. Sigur, în funcție de acustică, loc și condiții. Dar și din punct de vedere afectiv, emoțional, în funcție de “aura” locului respectiv și mai ales de oamenii care își duc viața de zi cu zi acolo. Practic la fiecare concert se amestecă muzica cu “arta” locului respectiv. Pentru că și să meșterești la motociclete sau să vindeci bolnavi sau să cureți apa de… tot felul (am avut un concerte și la o stație de epurare) poate fi o artă”, spune Bogdan.

În cadrul Classic Unlimited, Bogdan Vaida va interpreta Nocturna op. 48 nr 1 de Frederic Chopin, Toccata de Sigismund Toduta, Rapsodia ungara de Franz Liszt și Tablouri dintr-o expoziție de Modest Mussorgski.