Classic Unlimited la Muzeul Civilizației Populare Tradiționale „ASTRA“, Sibiu

Nouă locuri speciale din țară se vor transforma, în perioada 25 august-26 septembrie, în săli de concerte pentru a găzdui cea de-a cincea ediție a turneului național Classic Unlimited, susținut de pianistul Bogdan Vaida.

Muzeul Astra din Sibiu este unul dintre ele. 🥰

Pe numele său complet Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA, complexul etnomuzeal din Sibiu, unde va avea loc concertul Classic Unlimited din 25 septembrie, este cea mai mare instituție de acest fel din România.

Conceput sub egida Asociaţiunii Transilvane pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român, instituţie înfiinţată în 1861, Muzeul ASTRA (pe atunci Muzeul Asociaţiunii) a vernisat prima expoziţie în 19 august 1905.

Muzeul se întinde pe 96 de hectare, este străbătut de 10 kilometri de alei și prezintă vizitatorilor o exhaustivă imagine a vieţii rurale din România, manifestată material în peste 400 de case, anexe gospodăreşti şi instalaţii tehnice.

Fără doar și poate, pianul lui Bogdan Vaida va suna cu totul aparte în acest loc care mustește de tradiție. Veniți să vă convingeți. 

CE VEI PUTEA ASCULTA AICI?
🎵 Intermezzo de Johannes Brahms
🎵 Mirror Spiders de Șerban Marcu
🎵 Marrock de Cristian Bence-Muk
🎵 Colonel Mosquito de Ciprian Gabriel Pop
🎵 Impromptu (Op. 90, nr. 4) de Franz Schubert
🎵 Preludiu (Op. 32, nr. 10) de Serghei Rahmaninov
🎵 Variațiuni pe “La ci darem la mano” (Op. 2) de Frédéric Chopin.