Classic Unlimited la Muzeul Poezie(i) , Iași

Nouă locuri speciale din țară se vor transforma, în perioada 25 august-26 septembrie, în săli de concerte pentru a găzdui cea de-a cincea ediție a turneului național Classic Unlimited, susținut de pianistul Bogdan Vaida.

Muzeul Poezie(i) din Iași este unul dintre ele. 🥰

Muzeul Poezie(i) din Iași, spațiul ce va adăposti cel de-al șaptelea concert din turneu, este primul muzeu din România dedicat ideii de poezie, creatorul întregului concept fiind Ion Barbu, unul dintre cei mai cunoscuți artiști vizuali din România.

Muzeul se găsește în Casa Muzeelor, care mai găzduiește Muzeul Literaturii Române, Muzeul Teatrului Evreiesc în România, Muzeul Copilăriei în Comunism și Muzeul Pogromului de la Iaşi.

Clădirea în care se află cele cinci muzee este una dintre cele mai vechi din Iași. A fost biroul editorial al revistei ”Viața Românească” apoi, după mutarea editurii la București în 1934, a fost cumpărată de Ministerul de Interne și transformată în Inspectoratul Județean al Jandarmeriei și al Chesturii de Poliție. Clădirea a fost restaurată recent, prin finanțare FEDR (Fondul European de Dezvoltare Regională), și redată circuitului cultural.

Spațiul este spectaculos, poetic de-a dreptul, așa că suntem siguri că vom avea un concert pe măsură. De-abia așteptăm! 😉

CE VEI PUTEA ASCULTA AICI?
🎵 Intermezzo de Johannes Brahms
🎵 Mirror Spiders de Șerban Marcu
🎵 Marrock de Cristian Bence-Muk
🎵 Colonel Mosquito de Ciprian Gabriel Pop
🎵 Impromptu (Op. 90, nr. 4) de Franz Schubert
🎵 Preludiu (Op. 32, nr. 10) de Serghei Rahmaninov
🎵 Variațiuni pe “La ci darem la mano” (Op. 2) de Frédéric Chopin.