Classic Unlimited la Facultatea de Farmacie UMFST „G.E. Palade”, Târgu Mureș

Nouă locuri speciale din țară se vor transforma, în perioada 25 august-26 septembrie, în săli de concerte pentru a găzdui cea de-a cincea ediție a turneului național Classic Unlimited, susținut de pianistul Bogdan Vaida.

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) din Târgu Mureș este unul dintre ele. 🥰

Una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ din România, UMFST a fost înființată în 1945, prin mutarea la Târgu Mureș a facultății de medicină din cadrul Universității Bolyai din Cluj.

Clădirea în care funcționează de atunci Universitatea a fost construită de către primăria orașului între 1906-1907, pentru a adăposti gimnaziul cezaro-crăiesc. Proiectul a fost încredințat firmei fraților Grünwald din Budapesta, care au ridicat o clădire pe trei etaje și în formă de E, construită în stil secesionist maghiar cu elemente vieneze. Între 1919-1945, în acest loc a funcționat liceul militar.

Arhitectura secesionistă și liniile cazone ale locului se vor armoniza încă o dată cu muzica interpretată de Bogdan Vaida, un moment pe care vă invităm să-l trăiți alături de noi.

CE VEI PUTEA ASCULTA AICI?
🎵 Intermezzo de Johannes Brahms
🎵 Mirror Spiders de Șerban Marcu
🎵 Marrock de Cristian Bence-Muk
🎵 Colonel Mosquito de Ciprian Gabriel Pop
🎵 Impromptu (Op. 90, nr. 4) de Franz Schubert
🎵 Preludiu (Op. 32, nr. 10) de Serghei Rahmaninov
🎵 Variațiuni pe “La ci darem la mano” (Op. 2) de Frédéric Chopin.